Den här äppelkakan blir otroligt saftig och smakrik och den görs helt utan mjöl så att den blir naturligt glutenfri. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Äppelkaka på mandelmassa, 10 bitar4 ägg 400 g riven mandelmassa 100 g smör 1 tsk bakpulver 1 tsk nymalen kardemumma Topping :2-3 äpplen 2 tsk kanel1 msk strösocker0,5 dl mandelspån2 msk pärlsocker Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. 2. Kläm fast ett bakplåtspapper i en springform på 20 cm i diameter, smörja och "bröa" kanterna med kokos eller glutenfritt ströbröd om du vill göra den glutenfri, annars kan man ta vanligt ströbröd. 3. Dela äggen i två separata bunkar. Vispa ihop äggulor, riven mandelmassa, smälta smöret, bakpulver och kardemumman. 4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, vänd försiktigt ner dem i mandelmassesmeten. 5. Fyll formen med smeten. 6. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt, vänd i kanel och socker, tryck ner äppelskivorna i smeten och toppa med mandelspån och pärlsocker. 7. Grädda i mitten av ugnen i 35-40 min. Känn med en sticka att den kommer ur ren ur kakan. 8. Låt kakan vila i 10 minuter i formen. För över kakan på ett fat och låt svalna helt. 9. Servera gärna kakan med råkräm - Recept: Råkräm Vill du ha ännu fler recept du kan baka med äpple? Kika då in här: Baka med äpple