Halloween är något som växer sig större varje år och det är häftigt att se alla kreativa idéer! Jag är inte så himla påhittig när det kommer till sådana bakverk, men något jag kan lova är att de här kladdkakecupcakesen med vit chokladfrosting är LÄSKIGT GODA! Man kan spritsa lite som man vill, de här är framförallt goda än läskiga :) För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Kladdkakecupcakes med vit chokladfrosting, 12 st. Kladdkakecupcakes 100 g smör 100 g mörk choklad 2,5 dl strösocker 2 ägg 2 dl vetemjöl 0,5 dl kakao 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt Vit chokladfrosting 150 g vit choklad 50 g rumsvarmt smör 1,5 dl florsocker 150 g färskost (typ philadelphia) Dekoration: Chokladknappar eller valfritt Halloweengodis Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Smält smöret och bryt ner chokladen i det varma smöret och smält ihop. 3. Rör i socker, ägg. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner i kastrullen. 4. Ställ muffinsformarna på en plåt, gärna muffinsplåt om du har. Fyll till 3/4 och baka i 8-10 minuter. 5. Smält den vita chokladen försiktigt över vattenbad eller i micro. 6. Vispa ihop smör och florsocker. Tillsätt den vita chokladen och vispa samman, avsluta med att ha i philadelphia och fortsätt vispa tills du har en len och fin frosting. 7. Spritsa antingen spöken eller något annat läskigt! De här Ögoncakepopsen gjorde jag för några år sedan, ingen tyckte de var läskiga, bara söta... Hahaha Receptet hittar du här: Ögoncakepops I USA så bakas det pumpapaj till Halloween, det är supergott! Receptet hittar du här: Pumpapaj