Jag älskar verkligen att baka med banan, det ger god smak och extra saftiga bakverk! Jag gör ofta mitt bananbröd, men idag ville jag testa att göra muffins och göra dem lite mer matiga och inte supersöta. Jag testa att använda rågsikt och istället för vanligt strösocker använde jag råsocker och de här blev verkligen hur goda som helst! Bananmuffins passar perfekt som mellanmål! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Bananmuffins, 12 st 150 g smör 2 dl rårörsocker 2 ägg 4 dl rågsikt 2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 0,5 dl mjölk 2 mosade bananer Dekoration: 1 banan  Gör så här: 1. Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret. 2. Vispa socker och ägg fluffigt. 3. Blanda rågsikt, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i smeten tillsammans med det smälta smöret, mjölken och de mosade bananerna. 4. Fyll muffinsformarna till 3/4 och dekorera med skivad banan. Använd gärna en muffinsplåt eller muffinsformar som är lite tjockare så att de inte flyter ut. 5. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter. Känn med en sticka i mitten att den kommer ur ren, då är de klara. Vill du ha fler tips på goda och enkla mjuka kakor och muffins så hittar du alla mina recept här: Fredriks mjuka kakor