Den här blåbärskakan är bland det godaste jag smakat! Segmjuk, söt och bara precis sådär god som man hoppas att en blåbärskaka ska vara! Det här är verkligen ett av mina favoritrecept på muka kakor och jag har tetsat att göra den både med rabarber och hallon och det blir lika gott varje gång! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Blåbärskaka, 8 bitar 150 g rumsvarmt smör 3 dl strösocker 2 ägg 3 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 2-3 dl blåbär, färska eller frysta Till servering: Råkram, recept: Råkräm Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en springform på ca 24 cm med bakplåtspapper i botten och smörj kanterna med smör. 2. Vispa smör och socker fluffigt, tillsätt ett ägg i taget. 3. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner dessa i smeten. Bred ut smeten i formen. 4. Strö över blåbären över hela kakan. 5. Baka mitt i ugnen 40-50 minuter. Känn med en sticka att den inte kommer ur helt kladdig i mitten på kakan. Det är väldigt olika på ugnar. 6. Låt kakan vila 10 minuter i formen innan su stjälper upp den på ett fat. 7. Servera gärna med lite råkräm! Vill du ha fler recept med blåbär? Kika då in här: Baka med blåbär