Älskar du brownie och cheesecake? Då är det här kakan för dig! Här får man det bästa av båda världarna! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Brownie med cheesecake Brownie: 200 g smör 1 dl kakao 3 dl strösocker 4 st ägg 3,5 dl vetemjöl Cheesecake swirl: 200 g färskost 1 ägg 0,5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 0,5 dl vetemjöl Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader, klä en form på cirka 25×35 cm med bakplåtspapper. 2. Smält smöret i en stor kastrull, dra av från plattan och rör ner kakao och strösocker. 3. Rör ner ett ägg i taget och avsluta att röra ner vetemjöl. 4. Rör ihop färskosten med ägg, socker, vanilj och vetemjöl. 5. Häll browniesmeten i formen. Häll över cheesecakesmeten, häll inte över hela, utan i delar så att det blir fina ränder sedan. 6. Dra med en kniv och gör swirlmönster. 7. Grädda i mitten av ugnen ca 25-30 minuter. Skaka lätt på kakan så ska mitten av kakan inte dallra. 8. Låt svalna och skär kakan i rutor. Älskar du choklad och kladdiga historier så hittar du massor av recept här: Kladdkakor