Brownie med flingsalt, det här är browniesarnas brownie! Perfekt kladdig brownie med len chokladganache och toppat med flingsalt, det exploderar av smaker i munnen! Jag spelade även in en youtubefilm när jag gjorde dessa, kika gärna och prenumerera på min kanal: Youtube – Fredriks Fika Brownie med flingsalt, 9 stora bitarChokladganache:150 g mörk choklad (Jag använder en 55%-ig)1,5 dl vispgräddeBrownie:200 g smör3 dl strösocker1 ,5 dl kakao1 tsk salt1 msk vaniljsocker3 ägg1,5 dl vetemjölGarnering:FlingsaltGör så här:1. Chokladganachen: Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden, häll den över chokladen och låt stå i några minuter tills chokladen har smält. Rör ihop till en slät och fin ganache, låt stå i rumstemperatur.2. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form på cirka 20 x 20 cm, med med bakplåtspapper.3. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker och blanda.4. Vispa ner 1 ägg i taget. Avsluta med att vispa ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet.5. Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 20-22 minuter. Låt svalna.6. När kakan är sval så breder du på ganachen och strör över flingsalt. Skär i rutor. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika