En helt vanlig, men ovanligt god brownie! Jag älskar verkligen brownies, lite mer fast i konsistensen än vad en kladdkaka är, och denna får riktigt mycket smak av choklad! Jag gör oftast två varianter av brownie, en med både smält choklad och kakao, och denna med enbart kakao. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Brownie med kakao, 12 bitar 200 g smör 3 dl strösocker 1 ,5 dl kakao 1 tsk salt 1 msk vaniljsocker 3 ägg 1,5 dl vetemjöl Till servering: 3 dl vispgrädde 2 tsk vaniljsocker valfria bär Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form på cirka 20 x 20 cm, med med bakplåtspapper. 2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker och blanda. 3. Vispa ner 1 ägg i taget. Avsluta med att vispa ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet. 4. Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 20-22 minuter. Låt svalna. 5. Skär i rutor och servera med vispad grädde med vaniljsocker och bär. Vill du testa den andra varianten med smält choklad i så hittar du receptet på den här: Brownie Väldigt god med lite ganache och flingsalt på toppen!