En riktigt segmjuk kaka med en fin smak av citron. Gillar du mandel så kommer du att älska denna kaka! Jag älskar sådana här kakor som är lite sega och mjuka! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Citron- och mandelkaka, 10 bitar 2 ägg 3 dl strösocker 3 dl mandelmjöl 1 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver Zest av en citron Saft från ½ citron 1 dl rapsolja 1 dl flagad mandel Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Smörj och bröda en springform på ca 22 cm. 3. Vispa ägg och socker fluffigt i en bunke. 4. Blanda mandelmjöl, vetemjöl och bakpulver. Vänd ned mjölblandning i äggsmeten och tillsätt citronskal, citronsaft och olja. Rör till en jämn smet. 5. Häll smeten i formen och strö över den flagade mandeln. Grädda mitt i ugnen 25 minuter. 6. Låt svalna och pudra över florsocker. Servera gärna vispgrädde till. Gillar du också mandelkakor så måste du testa mina mandelkrokar, min kondisfavorit! Mandelkrokar