En riktigt saftig och smakrik citronkaka med glasyr. Det här passar perfekt till fikabuffén! Glasyren gör jag med citronjuice och det blir sådär perfekt sötsyrlig. Citronzest är det yttersta på citronen som har en riktigt blommig smak av citrus. Använd helst ekologiska citroner som är obesprutade. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Citronkaka, 10 bitar 150 gram smör 3 st ägg 2 dl socker 0,5 dl mjölk 2 msk citronjuice Skal från 1 citron, zest 2 tsk bakpulver 3 dl vetemjöl Glasyr: 2 dl florsocker 2-3 msk citronjuice Citronzest att dekorera med Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, ca 24 cm i diameter. 2. Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner mjölk, smör, citronsaft och skal. Blanda bakpulver och mjöl och rör ner.3. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35–40 minuter. Prova med en sticka att kakan är färdig. Låt kakan vila i formen i 10 minuter innan du tar ut den och låter svalna helt. 4. Blanda florsocker och citronsaft till en smidig glasyr. Börja med lite citronjuice och spä på så att de inte blir för lös. 5. Bred glasyren över kakan och strö över strimlat skal. 6. Vill du göra en citronros så kan du använda en potatisskalare och försöka få en så lång strimla som möjligt, sen rulla ihop den till en ros. Vill du ha fler smarriga recept på mjuka kakor så hittar du massor av recept här: Mjuka kakor