Det här är så enkelt att göra med ingredienser man oftast här hemma! Snabba äppelmuffins som smakar precis så som en äppelmuffins ska göra. När jag bakar det här på svenska vanliga trädgårdsäpplen som man vet är helt naturliga utan att vara besprutade så brukar jag göra dem med skalet på. Äppelmuffins, 12 st. Fyllning: 2-3 äpplen 2 tsk kanel 2 tsk strösocker eller råsocker Muffins: 75 g smör 1,5 dl mjölk 3 st ägg 2,5 dl strösocker 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och skala eventuellt äpplena. Skiva och blanda med kanel och socker. 2. Smält smöret och ha i mjölken. 3. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt allt i äggvispet och rör ihop till en jämn smet. 4. Fyll muffinsformarnaformarna till 2/3 och stick ner äppelskivorna i smeten. 5. Baka mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Känn med en sticka att den kommer ur torr. Det bästa är ju om det blir några äppelskivor kvar, de är ju så goda när man blandat dem med kanel och socker! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika