Det är roligt med färg! Idag testade jag att färga en saftig citronsockerkaka och det blir så snyggt marmorerat mönster! Jag använde pastafärg som är mer skarp i färgen och man behöver bara en knivsudd. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Sockerkaka med citron 4 ägg 3 dl socker 1 tsk vaniljsocker zest från 1 citron 1 dl nypressad citronjuice (Räcker inte citronen så kan du spä med vatten till du får 1 dl) 75 g smör 4 dl mjöl 2 tsk bakpulver Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj och bröa en sockerkaksform på inst 1,5 liter. 2. Vispa ägg, socker, vaniljpulver och citronzest ordentligt tills det är riktigt luftigt och lätt. 3. Smält smöret och blanda med citronjuicen. Blanda mjöl och bakpulver. 4. Blanda ner smör och mjöl i äggvispet och rör till en jämn smet. 5. Dela upp smeten i tre delar i olika skålar, färga efter tycke och smak. Jag blandade rött och blått för att få lila, en gul och en utan färg. 6. Varva de olika färgerna i formen. Grädda i 175 grader i 30-40 minuter. Känn efter om kakan är färdig redan efter 30 minuter, det är väldigt beroende på ugnen! 7. Låt kakan vila i formen 10 minuter innan den stjälps upp så att kakan hinner sätta sig ordentligt. Pudra gärna lite florsocker ovanpå vid servering. Vill du ha fler tips på goda mjuka kakor så hittar du alla mina recept här: Mjuka kakor