Funnel cake, eller som det blir om man översätter det – trattkaka är så gott! Jag åt det första gången när jag var 16 år i USA och det var en upplevelse. Tänk dig churros fast som en hel kaka! Här är en variant med kanel och socker, som friterad pannkaka som smakar kanelbulle :) För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Funnel cake – Trattkaka, 6 stycken 4,5 dl vetemjöl 2 msk strösocker 1 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 0,5 tsk salt 2 ägg 3,5 dl mjölk Efter fritering: 0,5 dl strösocker 1 msk kanel Gör så här: 1. Blanda mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker och salt. 2. Tillsätt ägg och mjölk och vispa till en slät smet. 3. Hetta upp olja i en djup stekpanna eller gryta till 180 grader. 4. Häll smeten i en tratt och håll fingret för hålet. Ringla smeten runt och kringelkrokigt så att det hamnar smet i alla skrymslen i cirkeln. Fritera sedan en minut, vänd om fritera en minut till. Har du ingen tratt så går det såklart bra att ringla direkt ur en kanna också. Tänk på att ha en ganska jämn stråle bara! 5. Lägg på hushållspapper. 6. Blanda socker och kanel och vänd kakorna i blandningen. pudra med florsocker. Gillar du funnel cake så gillar du säkerligen churros också, recept på det hittar du här: Churros