Det här åt jag första gången när jag var 16 år och jag och min kompis Mattias Hillberg åkte till USA en vecka. Vi var på tivoli och det var då jag såg att de hade någon som kallades funnel cake. Jag skulle bäst förklara det som en jättestor churro, eller friterad pannkaka och det är fantastiskt gott! Man kan toppa med dem valfri sylt, Nutella eller rulla i socker och kanel. Så gott! Funnel på engelska betyder tratt, och det är så man gör den. Häll smeten i en tratt och ringla runt i oljan tills man fått en rund kaka. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Funnel cake - Trattkaka, 6 stycken 4,5 dl vetemjöl 2 msk strösocker 1 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 0,5 tsk salt 2 ägg 3,5 dl mjölk Gör så här: 1. Blanda mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker och salt. 2. Tillsätt ägg och mjölk och vispa till en slät smet. 3. Hetta upp olja i en djup stekpanna eller gryta till 180 grader. 4. Häll smeten i en tratt och håll fingret för hålet. Ringla smeten runt och kringelkrokigt så att det hamnar smet i alla skrymslen i cirkeln. Fritera sedan en minut, vänd om fritera en minut till. Har du ingen tratt så går det såklart bra att ringla direkt ur en kanna också. Tänk på att ha en ganska jämn stråle bara! 5. Lägg på hushållspapper, pudra med florsocker. Ät som den är, eller servera med t.ex sylt, nutella eller strö över socker och kanel. Gillar du detta så kommer du att älska churros! Receptet på det hittar du här: Churros