Syrlig, fräsch och glutenfri kladdkaka med smak av citron. Mums säger jag bara! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Glutenfri kladdkaka med citron, 10 bitar200 g smör2 ekologiska citroner3 dl strösocker2 tsk vaniljsocker3 ägg4 dl glutenfri mjölmixGör så här1. Ställ ugnen på 175 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform på ca 22-24 cm i diameter med bakplåtspapper. Smörj kanterna och pudra kanterna med glutenfritt ströbröd eller kokos.2. Smält smöret och låt svalna något.3. Rör ihop ägg, socker och vaniljsocker i en bunke. Tvätta citronerna och riv av skalet, endast det yttersta samt pressa saften och blanda ner i bunken.4. Avsluta med att röra ned mjömix samt smöret och blanda till en slut smet.5. Grädda i mitten på ugnen i cirka 25-30 minuter.6. Låt kakan svalna helt innan du skär upp den. Vill du ha fler glutenfria recept så hittar du det här: Baka glutenfritt