Jag skulle på middag häromdagen och fick en utmaning att göra en glutenfri och mjölkfri brownie. Jag laborerade lite här hemma och den här blev så in i bomben god så att jag fick min sambo Emil till att baka den själv några dagar efteråt för att han tyckte den var så god! Jag använde mjölkfritt margarin, om du inte måste göra den mjölkfri går det utmärkt att använda vanligt smör. Den glutenfria mjölmixen jag använda i denna var Lailas blå mjölmix. Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept! Glutenfri och mjölkfri brownie, 10 rejäla bitar 200 g mjölkfritt margarin 3 dl strösocker 1 ,5 dl kakao 1 tsk salt 1 msk vaniljsocker 3 ägg 1 dl glutenfri mjölmix Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form på cirka 20 x 20 cm, med med bakplåtspapper. 2. Smält margarinet i en rymlig kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker och vispa samman. 3. Vispa ner 1 ägg i taget. Avsluta med att vispa ner mjölmixen och blanda ihop till en slät smet. 4. Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 20-22 minuter, den ska dallra lite i mitten fortfarande. Låt svalna helt, gärna i kylskåpet så att den inte efterbakas så mycket. 5. Skär upp och servera. Emil tycker att jag ska tipsa om vaniljglass till, det gillade han :) Vill du ha fler tips på gluten och mjölkfria bakverk så har jag massor under kategorin Paleo, bland annat den här chokladkakan.