Glutenfria och underbart goda äppelrutor! De här är bara så saftiga och goda! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Glutenfria äppelrutor, ca 16 bitar 200 g smör 2,5 dl strösocker 3 ägg 200 g riven mandelmassa 3,5 dl glutenfri mjölmix 2 äpplen 2 msk råsocker 2 tsk malen kanel Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form på ca 20×20 cm med bakplåtspapper. 2. Smält smöret. Rör ihop socker och ägg i en bunke. 3. Tillsätt riven mandelmassa och det smälta smöret. Vispa ner mjölmixen och rör till en jämn smet. 4. Fyll formen med smeten. 5. Skala, kärna ur och skiva äpplen och blanda med socker och kanel. 6. Fördela äpplena på kakan och grädda mitt i ugnen ca 40 minuter, känn med en stick att den kommer ut ren. 7. Låt kakan svalna. De är goda som de är och ännu godare med vaniljsås till. Vill du ha fler glutenfria recept hittar du dem här: Baka glutenfritt