Den här sortens rutor bakar jag väldigt ofta! De är så enkla att variera med olika smaker. Idag blev det hallonrutor med en fin smak av citron som verkligen gör att man börjar längta till sommaren! Jag använde en ask med färska hallon som finns att köpa på affären året runt, men det går utmärkt att göra med frysta hallon och när det är säsong så använder jag hallon från trädgården. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Hallonrutor, 20 st. 150 g smör 4 dl strösocker 3 ägg 4 dl vetemjöl zest från 1 citron 2-3 dl hallon, eller an ask på 125 g 1 dl mandelspån Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en stor form på ca 20x30 cm. 2. Smält smöret i en stor kastrull. Rör ner socker, ett ägg i taget, mjöl och citronzest. Blanda till en slät smet. 3. Häll smeten i formen fördela bären och strö över mandelspån. 4. Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Känn med en sticka efter 25 minuter, den ska vara lätt kladdig i mitten. 5. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor. Pudra eventuellt över lite florsocker. Vill du ha fler goda recept på mjuka kakor så hittar du alla här: Fredriks mjuka kakor