Segmjuk nötkaka med smak av hasselnötter och choklad. Gillar du klassiska hasselnötskakor så kommer du att älska denna kaka! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Hasselnötskaka, 8-10 bitar 2 ägg 3 dl strösocker 3 dl hasselnötsmjöl eller malda hasselnötter 1 dl vetemjöl 1 msk kakao 1 tsk bakpulver 1 dl rapsolja 1 dl hackade hasselnötter Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Smörj och bröda en springform på ca 22 cm. 3. Vispa ägg och socker fluffigt i en bunke. 4. Blanda hasselnötsmjöl, vetemjöl, kakao och bakpulver. Vänd ned mjölblandning i äggsmeten och tillsätt oljan. Rör till en jämn smet. 5. Häll smeten i formen och strö över hackade hasselnötter. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter. Kan med en sticka, den ska vara lätt kladdig i mitten. 6. Låt svalna i formen. Servera gärna med vispgrädde. Vill du ha mer recept på läckra mjuka kakor så har jag samlat massor av recept här: Mjuka kakor