Det här receptet på havrerutor fick jag av en läsare och jag var tvungen att testa dem direkt! Mjuk kaka med kardemumma, toppat med havresmul med kanel. Den här blev verkligen drömgod! I originalreceptet ska kakan bakas 12-15, men då var det nog en större form än vad jag använde. Den går nog att göra i en större form och då dra ned på tiden lite. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Havrerutor, 20 st6 dl vetemjöl3 dl strösocker4 tsk bakpulver1 tsk malen kardemumma100 g smält smör1 ägg3 dl mjölkTopping:100 g smält smör3 dl havregryn3 dl strösocker1 msk kanelGör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader och klä en form på cirka 20x30 cm med bakplåtspapper. 2. Blanda alla torra ingredienser till kakan i en bunke, tillsätt smör. ägg och mjölk och rör ihop till en slät smet. 3. Fyll formen med smeten och bred ut den jämnt. 4. Blanda samman smör. havregryn, socker och kanel till toppingen och strö över hela kakan. 5. Baka mitt i ugnen i cirka 20 minuter, känn med en sticka att den kommer ur ren. 6. Låt svalna och skär upp i rutor. Är du också fyrkantig? Då har jag samlat en uppsjö av recept på rutor åt dig här: Baka rutor