Det händer rätt ofta att jag blir sugen på en helt vanlig sockerkaka, det är ju så gott med mjuka kakor! Idag blev det en sockerkaka där jag sötade med hälften honung och det gav verkligen en fin och god smak! Formen mjölade jag med mandel och ströbröd, ett litet test :) Jag tänkte att mandeln skulle täcka först, men det blev mest lite här och där, så jag säkrade upp med ströbröd för att kunna få ut kakan, det blev riktigt gott med lite krisp av den hyvlade mandeln! Honungskaka 1 dl flytande honung 1 dl strösocker 100 g rumsvarmt smör 2 ägg 1 dl vispgrädde 3,5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver Till formen: 1 dl flagad mandel ströbröd Vid serveringen: Lite flytande honung Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med smör och bröda med flagas mandel först, sen lite ströbröd. 2. Vispa honung, socker och smör smidigt. Knäck ner äggen och vispa ihop. 3. Tillsätt grädden samt vetemjölet blandat med bakpulver och rör till en jämn smet. 4. Fyll formen och baka mitt i ugnen 35-40 minuter. Känn med en stocka att den kommer ut torr innan du tar ut kakan. 5. Låt kakan vila 10 minuter i formen innan du stjälper upp den. Servera gärna kakan med lite flytande honung. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika