Ljuvligt söta och sega jordgubbsrutor som man bara inte kan få nog av! Det här är ett av mina favoritrecept som fungerar med alla sorters bär. Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept! Jordgubbsrutor, 20 st 150 g smör 4 dl socker 3 ägg 4 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker ca 3 dl delade jordgubbar 1 dl hyvlad mandel Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en stor form på ca 20×30. 2. Smält smöret. Rör ner socker och ett ägg i taget. 3. Avsluta med att vispa ner vetemjöl och vaniljsocker. 3. Häll smeten i formen och strö över jordgubbar och hyvlad mandel. 4. Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Känn med en sticka efter 25 minuter, den ska vara lätt kladdig i mitten. 5. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor. Gillar du också saker i rutor? Då har jag samlat en hel hög med recept här: Baka rutor