Fluffig chokladkaka fylld med den ljuvligaste kaffefyllningen. Den här smakar lite som en omvänd kärleksmums fast med fyllningen i mitten. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Kaffe och chokladkaka, 10 bitarBotten3 ägg3 dl strösocker2,5 dl vetemjöl eller glutenfri mjölmix0,5 dl kakao2 tsk bakpulver1 dl kokande vattenFyllning1 dl kaffe125 g smör3 msk vaniljsockerDekorationflorsockerGör så här:1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en springform på ca 22 cm i diameter.2. Vispa ägg och strösocker riktigt fluffigt.3. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt i äggsmeten tillsammans med det kokande vattnet. Rör om till en slät smet. Häll smeten i formen.4. Grädda mitt i ugnen 30–40 minuter. Ta ut kakan och låt svalna helt.5. Dela kakan i två delar. Koka ihop kaffe, smör och vaniljsocker till fyllningen.6. Skeda över fyllningen på båda bottnarna på sidan där du skurit. Det ska bli riktigt dränkt.7. Lägg på översta lagret och ställ kakan i kylen tills fyllningen satt sig.8. Dekorera gärna med florsocker. Jag älskar att baka mjuka kakor, om du också gör det så hittar du hundratals recept här: Mjuka kakor