Kladdkaka fullproppad med kanel och kardemumma, den här kan man ju inte motstå! Jag har sett denna göras på många olika sätt och hade ännu inte testat, så god och enkel! Receptet är inspirerat av Icas recept, bara gjort det lite enklare med mindre disk :) För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Kanelbullekladdkaka, 8 portioner200 g smör2 tsk mortlad kardemumma2 dl strösocker3 ägg2,5 dl vetemjöl Topping:50 g rumsvarmt smör2 msk strösocker2 tsk vaniljsocker1,5 msk kanelpärlsockerGör så här:1. Sätt ugnen på 200 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Smörj och bröa kanterna. 2. Smält smöret i en rymlig kastrull, dra av från plattan. 3. Mortla kardemummakärnorna och rör ner i smöret tillsammans med sockret. 4. Vispa ner ett ägg i taget och avsluta med att vispa ner mjölet och blanda till en slät smet. Fyll formen med smeten. 5. Smält smöret till toppingen och blanda ned socker, vaniljsocker och och kanel. Ringla garneringen på smeten och strö på pärlsocker.6. Grädda kakan mitt i ugnen ca 15-18 minuter. Kakan ska dallra lite i mitten när du skakar på den lätt. 7. Låt svalna helt i formen och gärna i kylen så den inte efterbakas så mycket. Söker du ännu fler recept till kanelbullens dag? Kolla då in här: Kanelbullens dag