Riktigt saftiga kanelbullerutor är omöjliga att motstå! Den här kanelbullesockerkakan i långpanna är bland det godaste jag bakat, och saftigheten.... de håller sig saftiga i flera dagar! Jag gör dessa i en stor ugnsform på 23x30 cm, men de går även bra att göra i långpanna. Sänk då bakningstiden med cirka 5 minuter. Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept! Kanelbullerutor, 15 stora bitar kakan: 175 g rumsvarmt smör 4 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 3 ägg 2 dl mjölk 4 dl vetemjöl 1 msk bakpulver Fyllning: 1 dl strösocker 1 msk kanel 2 tsk kardemumma Dekoration: pärlsocker Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en stor ugnsform på cirka 25×30 cm med bakplåtspapper. 2. Vispa smör, socker och vaniljsocker poröst. Vispa i äggen och mjölken. 3. Blanda vetemjöl med bakpulvret och blanda sedan ner i smeten. 4. Blanda strösocker, kanel och kardemumma i en skål. 5. Varva sedan smet och fyllning i cirka 3 lager så att du får smak i flera lager. Avsluta med att ha på ett lager kanelsocker ovanpå. Smeten är ganska tjock, men den flyter ut och fördelar sig i formen när du stoppar in den i ugnen. Om man vill kan man baka den ett par minuter och sedan strö på pärlsocker så att det blir jämnt och fint :) 6. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 25-35 minuter. Känn med en sticka i mitten som ska komma ur ren. 7. Låt kakan svalna något innan du skär upp den i rutor. Smeten är ganska tjock, men det är det som gör att den blir sådär perfekt saftig! Gillar de den här så är jag säker på att du gillar min kanelbullesockerkaka: Kanelbullesockerkaka