Sockerkaka + kanelbulle = Kanelbullesockerkaka! Det här är nästan för gott, du vet när man tar en tugga och man vet redan direkt att man vill ha en bit till! Riktigt saftig sockerkaka med kanel och kardemummafyllning. Toppat med socker så den får en perfekt lite krispig yta, MUMS! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Kanelbullesockerkaka 3 st ägg 2 dl socker 100 gram smör 1 dl mjölk 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver Fyllning: 1 dl strösocker 1 msk kanel 2 tsk nymalen kardemumma Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en springform på cirka 20 cm i diameter. 2. Smält smöret. 3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. 4. Tillsätt smör, mjöl och mjölk i äggvispet och vänd ihop till en jämn smet. 5. Blanda socker, kanel och kardemumma till fyllningen. 6. Fördela hälften av smeten i formen och strööver hälften av fyllningen. Ha på resten av smeten och toppa med det sista av fyllningen. 7. Baka mitt i ugnen 35-40 minuter. Känn med en sticka i mitten att den kommer ur torr. 8. Låt kakan svalna i formen innan du tar ut den. Älskar du smaken av kanelbulle lika mycket som jag? Testa då de här kanelbullesnurriga kakorna! Kanelsnurrekakor