Det här är en riktig favorit här hemma, världens enklaste rabarberkaka! Kastrullkaka lärde jag mig av min kompis Åsa, smeten gör man snabbt i en kastrull och toppar med frukt eller bär efter säsong så har man en enkel och supergod kaka på nolltid! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Kastrullkaka med rabarber, 6 portioner 125 g smör 1,5 dl strösocker 1 ägg 1,5 dl vetemjöl 2 dl hackad rabarber Dekoration: Pärlosocker Gör så här: 1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en form på cirka 25 cm i diameter. 2. Smält smöret i en kastrull. Dra av från värmen och rör ner sockret. 3. Rör ner ägget och vetemjöl till en jämn smet. 4. Fördela smeten i formen och fördela rabarbern över hela, strö över pärlsocker. 5. Baka mitt i ugnen i 15-20 minuter tills den fått fin färg. 6. Servera med rårörd vaniljsås, Recept: Rårörd vaniljsås Vill du ha fler smarriga recept på rabarber så hittar du massor av mina recept här: Baka med rabarber Rabarber är verkligen en storfavorit att baka med, det är ju så gott!