Kastrullkaka med saffran är det enklaste och snabbaste bakverket du kan tänka dig, och det bästa är att det blir såååå gott! Lite segmjuk och saftig kaka till fikat. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Kastrullkaka med saffran, 6 portioner 125 g smör 1,5 dl strösocker 1 ägg 0,5 g saffran 1,5 dl vetemjöl Dekoration: Hyvlad mandel Pärlsocker Gör så här: 1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en form eller stekpanna på cirka 25 cm i diameter. 2. Smält smöret i en kastrull. Dra av från värmen och rör ner sockret. 3. Rör ner ägget och saffran och avsluta med vetemjöl till rör till en jämn smet. 4. Fördela smeten i formen och strö över hyvlad mandel och pärlsocker. 5. Baka mitt i ugnen i 15-20 minuter. 6. Servera gärna med vispad grädde eller vaniljglass. Vill du ha fler recept med saffran så hittar du massor av recept här: Baka med saffran