Det här är en riktigt enkel favorit som jag lärt mig av min kompis Åsa. Vi gjorde den på försommaren med rabarber och jordgubbar, och nu passar det perfekt att göra den med t.ex. svarta vinbär eller blåbär! Kastrullkaka är precis vad det låter som, man gör hela smeten i kastrullen, bakar av och sedan har man en ljuvligt god kaka på nolltid! Det går utmärkt att använda frysta bär om du inte råkar ha färska! Till den här kakan rekommenderar jag min rårörda vaniljsås, tillsammans med kastrullkakan blir det magi! Receptet hittar du här: Rårörd vaniljsås Kastrullkaka, 6 portioner 125 g smör 1,5 dl strösocker 1 ägg 1,5 dl vetemjöl 2-3 dl svarta vinbär Dekoration: Pärloscker Gör så här: 1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en form på cirka 25 cm i diameter. 2. Smält smöret i en kastrull. Dra av från värmen och rör ner sockret. 3. Rör ner ägget och vetemjöl till en jämn smet. 4. Fördela smeten i formen och fördela bären över smeten. Strö över pärlsocker. 5. Baka mitt i ugnen i 15-20 minuter. Den ska vara lite kladdig i mitten. 6. Servera med rårörd vaniljsås, Recept: Rårörd vaniljsås Smeten är så god, men det är ju i princip allt med mycket smör i :) Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept!