Receptet på den här enkla och goda äppelkakan fick jag av en läsare, hon vann första pris i en skördetävling med den här äppelkakan! Några noteringar: Jag skalade inte äpplena utan körde med skalet på, och i receptet stod det tre äpplen men jag använde bara två. Jag drog också ner pärlsockret till 0,5 dl för det såg så mycket ut, men nästa gång ska jag testa 1 dl eftersom det smälte en del i smöret och blev lite knäckigt gott!För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Kiviks äppelkaka, 8 bitar2-3 syrliga äpplen2 ägg1,5 dl strösocker1,5 dl vetemjöl. 1-2 tsk kanel50 g hyvlat smörca 1 dl pärlsocker.Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form på ca 20 cm i diameter med bakplåtspapper och smörj och bröda kanterna. 2. Skala och skiva äpplena. Vispa ägg, socker poröst, rör ner mjölet. 3. Häll smeten i en form, täck med äpplena, dofta över kanel, hyvla över smör o strö över pärlsocker. 4. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min. Känn med en sticka att den kommer ur ren ur kakan. 5. God som den är, ännu godare med lite rårörd vaniljsås. Notering 2: Jag såg mu på bilderna att jag glömde kanelen haha, men kakan blev supergod ändå! Men glöm inte kanelen :) Vill du ha fler recept med äpplen så hittar du det här: Baka med äpplen