Kladdkaka i långpanna med havregryn, jag säger bara MUMS! Enkel kladdkaka som ger det där extra tugget av havregryn, det blir nästan lite som bakade chokladbollar! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Kladdkaka i långpanna, 24 bitar 300 g smör 5 dl strösocker 1,5 dl kakao 1 msk vaniljsocker 0,5 tsk salt 4 ägg 2 dl havregryn 3 dl vetemjöl Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form på ca 30x40 cm med bakplåtspapper. 2. Smält smöret i en stor kastrull, dra av från värmen. 3. Vispa ner socker, kakao, vaniljsocker och salt. Rör ner ett ägg i taget. 4. Avsluta med att röra ner först havregryn och sen vetemjöl och rör till en jämn smet. 5. Bred ut smeten jämnt i formen och baka mitt i ugnen ca 20 minuter, den ska fortfarande vara kladdig och lite dallrig i mitten. 6. Låt svalna, gärna i kylen. Skär upp rutor och servera gärna med en klick grädde till. Vill du ha fler recept på kladdkaka så har jag samlat massor av recept här: Kladdkakor