Här är veckans läsarrecept som kommer ifrån Anna i Hofors! Det är hennes favoritkladdkaka, som görs i microvågsugnen! Jag har testat muggkaka i micro, men aldrig en hel kaka så jag var ju tvungen att testa direkt! Det fungerade faktiskt riktigt bra! Jämfört med när man bakar kladdkaka i ugnen så bakas kladdkakan innifrån och ut istället. Det var väldigt lätt att få den perfekt kladdig när man gjorde precis som Anna beskriver i receptet. Vill du också skicka in ett läsarrecept så kan du göra det här: Läsarrecept Kladdkaka i microvågsugn, 6-8 portioner 100 g smör 3 dl strösocker 2 ägg 2 tsk vaniljsocker 0,5 dl kakao 2 dl vetemjöl Gör så här: 1. Smält smöret i en kastrull. Ta av från plattan och vispa ner strösocker och ett ägg i taget. 2. Blanda vaniljsocker, kakao och vetemjöl och rör ner i kastrullen. 3. Smörj en microvågsugnssäker form, t.ex en pajform i keramik med smör. 4. Baka i microvågsugnen 4 min på halv effekt, sedan 3 min. Sedan ca 30 sekunder åt gången tills den är fast och inte rör sig i formen. 5. Dekorera gärna med lite florsocker och färska jordgubbar, servera med glass eller vispad grädde. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika