Ojojoj, det här är en av de smarrigaste kladdkakorna jag testat! Riktigt kladdig kladdkaka, salt kolasås och banan. Tillsammans med vaniljglass så är den här magisk! Jag gjorde denna som en upp och ned-kaka, så bananer i botten, sen kladdkaka. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Jag gjorde kakan i en stekpanna, men det går lika bra i vanlig form. Använd en på cirka 24 cm i diameter, smörj formen med smör, ha i kolan och lägg bananerna sen kladdkakan om du väljer att göra i en form. Kladdkaka med banan och saltad kola, 8 bitar 50 g smör 1 dl ljust muscovadosocker 0,5 tsk salt 2 bananer Kladdkakan 150 g smör 2,5 dl strösocker 1 dl kakao 2 ägg 2 dl vetemjöl Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Smält smöret i en stekpanna på ca 24-26 cm i diameter. Ha i muscovadosocker och salt och smält samman och låt puttra ett par minuter till en kola. 3. Dra av från värmen och lägg skivade bananer i hela botten. 4. Kladdkakan – Smält smöret i en kastrull. Rör i sockret och kakao. Knäck i ett ägg i taget och avsluta med att vispa ner mjölet. Häll smeten över bananerna i stekpannan. 5. Grädda i mitten av ugnen i 25–30 min. Skaka lätt på formen i ugnen, mitten ska inte dallra, då är kakan klar. 6. Låt kakan vila 10 minuter i formen innan du vänder upp den på ett fat. Jag hade på liiite extra flingsalt, jag gillar när man får den där kicken av salt :) Vill du ha fler smarriga recept på kladdkaka så hittar du massor av mina recept här: Kladdkakor