Kladdkaka + blåbär, det bästa av två världar! Den här kladdkakan är inte speciellt svår att göra och den blir otroligt god! Kladdig kladdkaka och ljuvlig blåbärsmousse! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Kladdkaka med blåbärsmousse, 10 bitar Kladdkaka: 3 dl strösocker 1 ,5 dl kakao 1 msk vaniljsocker 1 tsk salt 200 g smält smör 3 ägg 1,5 dl vetemjöl Blåbärsmousse: 3 st gelatinblad 3 dl grädde 0,5 dl florsocker 2 dl blåbär (upptinade frysta går utmärkt) Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form på 20 cm i diameter med bakplåtspapper, både i botten och runtom. 2. Blanda socker, kakao, salt och vaniljsocker i en bunke. Rör ner det smälta smöret. 3. Vispa ner 1 ägg i taget. Avsluta med att vispa ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet. 4. Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 20-22 minuter. Låt svalna helt i formen. 5. Blötlägg gelatinbladen. Vispa grädde och florsocker. 6. Mixa blåbären. Värm 2 msk av blåbären i en kastrull. Krama ur vätskan ur gelatinbladen och smält i kastrullen. Blanda med resten av de mixade blåbären och vänd sedan ner i grädden. 7. Bred på mossen över kladdkakan och ställ i kylen 2-3 timmar. Ta sedan ur kakan ur formen och ta bort papper. Dekorera gärna med blåbär. Vill du ha fler recept på läckra kladdkakor så hittar du massor av recept här: Kladdkakor