En läcker kladdkaka med halloncheesecake där man får det bästa av två världar, både kladdkaka och cheesecake! Hallonpurén gör jag genom att mosa hallon som jag silar för att få bort kärnorna. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Kladdkaka med halloncheesecake, 10 bitarKladdkaka200 g smör1 dl kakao3 dl strösocker3 ägg2,5 dl vetemjölCheesecake swirl150 g färskost1 ägg0,5 dl strösocker1 msk vaniljsocker0,5 dl hallonpuré 0,5 dl vetemjölGör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader, klä en form på ca 24 cm i diameter med bakplåtspapper.2. Smält smöret i en stor kastrull, dra av från plattan och rör ner kakao och strösocker.3. Rör ner ett ägg i taget och avsluta att röra ner vetemjöl. Häll smeten i formen. 4. Rör ihop färskosten med ägg, socker, vanilj, hallonpuré och vetemjöl till en slät smet. 5. Fyll cheesecakesmeten i ett spritspåse, tryck ner lite cheesecakesmet i kladdkakesmeten på olika ställen. Häll inte allt ovanpå för då får du ett lock. 6. Dra med en kniv och gör swirlmönster.7. Grädda i mitten av ugnen ca 25–30 minuter. Kakan ska vara lätt dallrig i mitten. 8. Låt svalna och servera gärna med vaniljglass. Vill du ha fler recept på kladdkaka så hittar du det här: Recept på kladdkakor