Kladdkaka med tosca är en av mina absoluta favoriter. Riktigt chokladig kladdkaka med den knäckiga toscan är bara så gott ihop! Här är en variant med hasselnötstosca, hasselnötterna ger mer smak än mandel och höjer hela kakan till en helt ny nivå! Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept! Kladdkaka med hasselnötstosca, 10 bitarKladdkakan:150 g smör2 dl strösocker1 dl kakao2 ägg2 dl vetemjölHasselnötstoscan:75 g smör0,75 dl strösocker1 msk ljus sirap1 msk vetemjöl1 msk mjölk175 g hasselnötterGör så här:1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springform på ca 20 cm i diameter.2. Smält smöret i en kastrull. Rör i sockret och kakao. Knäck i ett ägg i taget och avsluta med att vispa ner mjölet. Häll smeten i formen3. Blanda alla ingredienser till toscan utom hasselnötterna i en kastrull. Låt koka upp och sjud 1 minut.4. Hacka hasselnötterna grovt och rör ner i toscasmeten.5. Fördela toscan över kakan. Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 min. Skaka lätt på formen i ugnen, mitten ska dallra lite lätt, då är kakan klar.6. Låt kakan vila 10 minuter i formen innan du lägger över den på ett fat. Vill du ha fler recept på kladdkakor så hittar du fler recept här: Kladdkakor