Kladdkaka med jordnötstosca, den perfekta blandningen med choklad, söt kola och en hint av salt från nötterna! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfikaoch Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Kladdkaka med tosca, 10 bitarKladdkaka:150 g smör2,5 dl strösocker1 dl kakao2 ägg2 dl vetemjölJordnötstosca:75 g smör0,75 dl strösocker1 msk ljus sirap1 msk vetemjöl1 msk mjölk175 g jordnötter (ca 2,5 dl)Gör så här:1. Sätt ugnen på 175 grader. Sätt bakplåtspapper i botten på en springform på 20-22 cm i diameter, smörj kanterna med smör och pudra med kakao.2. Smält smöret i en kastrull. Rör i sockret och kakao. Knäck i ett ägg i taget och avsluta med att vispa ner mjölet. Häll smeten i formen.3. Blanda alla ingredienser till toscan utom jordnötterna i en kastrull. Låt koka upp och sjud 1 minut.4. Hacka jordnötterna grovt och rör ner i toscasmeten.5. Fördela toscan över smeten. Grädda i nedre delen av ugnen 25–30 min. Skaka lätt på formen i ugnen, mitten ska dallra lite lätt, då är kakan klar.6. Låt kakan svalna kallt, gärna i kylen. Stjälp upp på ett fat och njut! Vill du ha fler recept på smarriga kladdkakor? Här hittar du massor av recept: Kladdkakor