Ojojoj, det här blev nästan för gott :) Kladdkaka med kola som fullkomligt smälter i munnen! Älskar du choklad och kola så är detta kladdkakan för dig! I kakan använde jag en halv burk dulce de leche, eller karamelliserad mjölk som det står på burken. Det finns i de allra flesta affärer och står bredvid den kondenserade mjölken. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Kladdkaka med kola, 8 bitar 3 dl strösocker 1,5 dl kakao 0,5 tsk salt 200 g smält smör 3 ägg 1,5 dl vetemjöl 1/2 burk karamelliserad mjölk Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en form med kakao på cirka 20 cm i diameter. 2. Blanda socker, kakao, salt och en bunke. Rör ner det smälta smöret. 3. Vispa ner 1 ägg i taget. Avsluta med att vispa ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet. 4. Fördela hälften av smeten jämnt i formen. Ringla över karamelliserad mjölk och täck med resten av smeten. Grädda mitt i ugnen cirka 25 minuter. 5. Skaka lite lätt på kakan, den ska dallra lite lätt i mitten. Ta sedan ut och låt kallna helt i kylskåp. På det sättet får du den perfekta kladdiga kladdkakan. TIPS: Vill du servera med grädde så kan du röra ner lite av den karamelliserade mjölken efter att du vispat den, vips så har du kolagrädde! Vill du ha fler tips på goda kladdkakor så hittar du massor av recept här: Kladdkakor