En riktigt kladdig kladdkaka med marshmallows! Kan du tänka dig något godare. Marshmallowsen blir sådär härligt sega när man bakat dem i ugnen, lite som en smores-kladdkaka! Kladdkaka är ju en riktigt favorit hemma i stugorna, och likaså här :) Gott precis som det är, eller med roliga varianter! Kladdkaka med marshmallows är inte den lättaste att skära snygga bitar av, men klart värt det eftersom den är så god! Kladdkaka med marshmallows, 8 bitar 150 g smör 3 dl strösocker 1 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 1 krm salt 3 ägg 2 dl vetemjöl Garnering: 20 stora marshmallows Blåbär och citronmeliss Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform på cirka 20 cm i diameter. Smörj kanterna med smör och bröda med ströbröd. 3. Smält smöret i en stor kastrull. Dra av från värmen. 4. Rör ner socker, kakao, vaniljpulver, salt och ett ägg i taget. 5. Tillsätt mjölet och rör ihop till en slät smet. 6. Häll smeten i formen och grädda i 15 minuter mitt i ugnen. Ta ut kakan och lägg på marshmallows och baka ytterligare 5 minuter tills marshmallowsen fått fin färg. 7. Låt kakan svalna och servera gärna med färska bär. Har du testat att köra en marshmallow i micron någon gång? Om du inte gjort det, TESTA! Det är som en show, först tripplar den i storlek, sen när den sjunker ihop blir den såååå god! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Älskar du kladdkaka så måste du testa den här med toscatäcke... gudogod! Receptet hittar du här: Kladdkaka med toscatäcke