Ojojoj vad denna kladdkaka med god! Jag smaksatte mjölkchokladganachen med apelsin och den smakar precis som romerska bågar! Apelsinchoklad i alla dess former är verkligen en storfavorit här hemma så den här kommer det definitivt att bli fler gånger! Mjölkchokladganache är fantastiskt gott men det är lite svårare än med mörk choklad. Jag använder mindre grädde och så får ganachen vila tills den är spritsbar. Man kan ha in den i kylen några minuter och röra mellan varven så att den sätter sig. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Kladdkaka med mjölkchokladsganache , 8 bitar Mjölkchokladganache med apelsin 200 g mjölkchoklad 1 dl vispgrädde Skal av 1/2 apelsin, endast det yttersta zestet Kladdkaka: 200 g smör 3 dl strösocker 1,5 dl kakao 0,5 tsk salt 3 ägg 1,5 dl vetemjöl Gör så här: 1. Finhacka mjölkchokladen och ha i en bunke. Blanda vispgrädde och apelsinskal i en kastrull och koka upp. 2. Häll över den heta grädden över chokladen och rör tills den smält. Låt stå framme och rör då och då tills den har stelnat lite. Man kan stoppa in den i kylen några minuter för att skynda på. 3. Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform på 20 cm i diameter, smörj kanterna med smör och ”mjöla” med kakao. 4. Smält smöret i en rymlig kastrull. 5. Blanda ner socker, kakao och salt, rör sedan ner ett ägg i taget. 6. Avsluta med att röra ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet. 7. Fördela smeten i formen. Grädda mitt i ugnen cirka 18-20 minuter. Kladdkakan ska dallra rätt rejält i mitten. 8. Ta sedan ut och låt kallna helt i kylskåp. 9. Spritsa eller bred på mjölkchokladganachen över kakan, om man vill kan man riva över lite extra apelsinskal som dekoration. Vill du ha fler recept på kladdkaka så hittar du massor av recept här: Kladdkaka