En helt vanlig kladdkaka med grädde, inge kola, inget godis, inget strul, bara en fantastiskt god kladdis med lättvispad grädde! Precis hur gott som helst! Här får du mina bästa tips på hur du lyckas för att få den sådär perfekt kladdig! Denna är på riktigt farligt god! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Kladdkaka, 8 bitar 150 g smör 3 dl strösocker 1 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 1 krm salt 3 ägg 2 dl vetemjöl Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform på cirka 20 cm i diameter. Smörj kanterna med smör och bröda med ströbröd. 3. Smält smöret i en stor kastrull. Dra av från värmen. 4. Rör ner socker, kakao, vaniljpulver, salt och ett ägg i taget. 5. Tillsätt mjölet och rör ihop till en slät smet. 6. Häll smeten i formen och grädda i 18-20 minuter mitt i ugnen. Skaka lätt på formen så ska den fortfarande dallra lite i mitten. 7. Låt kakan svalna, gärna i kylen så att den "sätter" sig och inte är helt rinnande. Sedan tar jag fram den en halvtimme innan den ska serveras och då är den helt perfekt! Just denna bjöd jag på till mormor och morfar när de var här på lunch och de tyckte den var så god! Jag blev typ chockad när mormor berättade att hon aldrig gjort kladdkaka någon gång! Men nu när hon fick smaka denna så skulle hon göra det :) Vill du ha fler recept på mjuka kakor så hittar du alla mina recept här: Fredriks mjuka kakor Jag brukar även göra brownies, ett av mina populäraste brownies är den här cafébrownien. Receptet hittar du här: Brownie som på café