Kladdkaka med vit choklad är perfekt att göra med olika frukter och bär. Vit choklad kan bli lite sött så här har jag haft i både lite citron och hallon för att få en fin balans! Kakan går utmärkt att göra med frysta hallon. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Kladdkaka vit choklad, 8 bitar 2 st ägg 1,5 dl strösocker 100 g smör 100 g vit choklad 2,5 dl vetemjöl zest från 1/2 citron (endast det yttersta) Dekoration och topping 1,5 dl hallon 1 dl mandelspån pärlsocker Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form på ca 20x20 cm med bakplåtspapper. 2. Smält smöret i en kastrull. Dra av från plattan och smält chokladen i smöret. 3. Vispa ner sockret och ett ägg i taget. Vispa till sist i mjölet och citronzest. 4. Häll ner smeten i formen, strö på hallon och mandelspån och pärlsocker. 5. Grädda mitt i ugnen i 18-20 minuter. Låt kakan svalna helt, helst i kylen. 6. Skär i rutor. Vill du ha fler recept på kladdkaka så hittar du massor av recept här: Kladdkaka