Idag var jag sugen på något enkelt, men ändå maffigt gott och lite salt! Så det fick bli kladdkakemuffins med jordnötssmör och jag toppade dem med Noblesse med flingsalt, såååå gott! Choklad + salt är ju så bra ihop. Det går utmärkt att ringla lite smält mjölkchoklad och strö över lite flingsalt också för samma effekt. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Kladdkakemuffins med jordnötsgömma, 10 st 100 g smör 100 g mörk choklad 2,5 dl strösocker 2 ägg 2 dl vetemjöl 0,5 dl kakao 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt Fyllning och dekoration: 0,5 dl jordnötssmör 10 Noblesse med flingsalt eller mjölkchokld + flingsalt Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Smält smöret och bryt ner chokladen i det varma smöret och smält ihop. 3. Rör i socker, ägg. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner i kastrullen. 4. Ställ muffinsformarna på en plåt, gärna muffinsplåt om du har. Fyll till 3/4 . 5. Gör en liten fördjupning och lägg 1 tesked med jordnötssmör i varje. Baka mitt i ugnen i 8-10 minuter. 6. Lägg på noblesseskivorna direkt muffinsen kommer ur ugnen och ställ muffinsen för att svalna. Såhär såg de ut efter ugnen, sen på med noblesse. Om du ska ringla mjölkchoklad och ha på flingsalt så är det bäst att göra när de har svalnat. Vill du ha fler recept på kladdkakor så hittar du massor av mina recept här: Kladdkakor