Underbara kladdkakerutor som jag toppade med den ljuvligaste smörkrämen med mörk choklad. Lyxigt chokladigt! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Kladdkakerutor, 16 st 200 g smör 3 dl strösocker 1,5 dl kakao 0,5 tsk salt 3 ägg 1,5 dl vetemjöl Chokladsmörkräm: 100 g rumsvarmt smör 1 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker 50 g mörk choklad Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form på 20x20 cm med bakplåtspapper. 2. Smält smöret i en rymlig kastrull. 3. Blanda ner socker, kakao och salt, rör sedan ner ett ägg i taget. 4. Avsluta med att röra ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet. 5. Fördela smeten i formen. Grädda mitt i ugnen cirka 18-20 minuter. Kladdkakan ska dallra rätt rejält i mitten. 6. Ta sedan ut och låt kallna helt i kylskåp. 7. Vispa samman smör, florsocker och vaniljsocker i en bunke. 8. Smält chokladen och låt den svalna något. Vispa sedan ner i bunken och vispa till en slät smörkräm. 9. Skär rutor av kladdkakan och dekorera med smörkrämen. Vill du ha fler recept på kladdkaka så hittar du massor av recept här: Kladdkaka