Idag bjuds det på ännu ett recept från en gammal kokbok! denna gång blev det kokosnötkaka från boken Finare matlagning från 1912. Det fanns inga bilder och knapphändiga beskrivningar, en riktig utmaning. Du kan se hela filmen när jag bakar denna här nedan. Förra veckan gjorde jag Prinsesstårta, den filmen hittar du här: Prinsesstårta För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks FikaHär kan du se hela filmen när jag bakar denna:Kokosnötskaka210 g smör210 g strösocker4 ägg1 hg (100 g) riven kokosnöt210 g vetemjölKristyr:210 g florsocker1-2 äggvitorzest från 1 citronca 50 g riven kokosGör så här:1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft. Vispa smör med sockret. Separera äggen till gulor och vitor.2. Tillsätt äggulorna en i taget under vispning och avsluta med att röra ner mjöl och kokosnöt.3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i smeten.4. Degen delas i 2 eller 4 delar, jag delade den i fyra och bredde ut lika stora cirklar på två bakplåtspapper.5. Baka alla bottnarna samtidigt i 25 minuter.6. Vispa florsocker, äggvita och citronzest till en fluffig kristyr. Börja med 1 äggvita och tillsätt lite i taget. Den ska vara ganska fast och inte rinna för mycket.7. Fördela kristyren mellan de varma bottnarna och strö på riven kokos. Toppa hela kakan med kristyr och kokos. Bästa sättet att beskriva denna är som en stor kokostopp, med kristyr :) Den blev på riktigt hur god som helst så jag är verkligen glad att jag testade den!