Underbara kokosrutor! Saftig chokladkaka, kokostosca i en perfekt kombo! Den här går att göra på flera olika sätt, men jag gillar detta bäst när man har i allt i formen på en gång och bara bakar av! Annars kan man baka kakan en stund, sen på med toscan och det tycker jag mest är krångligt :) För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Kokosrutor, 16 bitar 150 g smör 2,5 dl strösocker 1 dl kakao 2 ägg 2 dl vetemjöl Kokostosca: 75 g smör 0,75 dl strösocker 1 msk ljus sirap 1 msk vetemjöl 1 msk mjölk 3 dl kokosflingor Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form på 20x20 cm med bakplåtspapper. 2. Smält smöret i en kastrull. Rör i sockret och kakao. Knäck i ett ägg i taget och avsluta med att vispa ner mjölet. Häll smeten i formen 3. Blanda alla ingredienser till toscan utom kokos i en kastrull. Låt koka upp och sjud 1 minut. 4. Rör ner kokosflingor i toscasmeten. 5. Fördela toscan över kakan. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min. Skaka lätt på formen, den ska vara lite dallrig i mitten. 6. Låt kakan svalna helt, gärna i kylen innan du skär upp rutor. Älskar du också tosca, och i kombination med choklad? Testa då den här kladdkakan med tosca! Kladdkaka med tosca