En riktigt saftig äppelkaka är alltid rätt, gärna med en klick rårörd vaniljsås till! Det här är en riktigt lyxig äppelkaka med mandelmassa i som gör den extra saftig! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Äppelkaka med mandelmassa, 10 bitar 100 g smör 2 ägg 2 dl socker 3,5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 dl mjölk 200 g mandelmassa 2-3 äpplen 2 msk strösocker 1 msk kanel Dekoration: Pärlsocker Hyvlad mandel Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en form på 24 cm i diameter. 2. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. 3. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i äggsmeten växelvis med mjölken och det smälta smöret. Avsluta med att riva och blanda ner mandelmassan. 4. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Blanda äppelskivorna med socker och kanel. 5. Fyll formen med smeten och tryck ner äppelskivorna ner till hälften i smeten. 6. Strö över pärlsocker och baka i nedre delen av ugnen 45-50 minuter. Känn med en sticka i mitten av kakan, stickan ska inte vara kladdig. 7. Servera kakan som den är eller med vaniljsås. Vill du göra en riktigt god vaniljsås till så hittar du receptet här: Vaniljsås