Åhhhh vad denna blev god! Sådär perfekt segmjuk mandelkaka med smak av saffran. Tillsammans med lite lättvispad grädde så kommer denna göra succé på fikabordet! Jag älskar julen, så passa på att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika så du inte missar något gott! Mandel och saffranskaka, 10 bitar 0,5 g saffran 1 msk vatten 2 ägg 3 dl strösocker 3 dl mandelmjöl 1 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 dl rapsolja 1 dl flagad mandel Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Smörj och bröda en springform på ca 22 cm. Lägg saffran i blöt med en matsked vatten. 3. Vispa ägg och socker fluffigt i en bunke. 4. Blanda mandelmjöl, vetemjöl och bakpulver. Vänd ned mjölblandning i äggsmeten och tillsätt saffransblandningen och olja. Rör till en jämn smet. 5. Häll smeten i formen och strö över den flagade mandeln. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter. 6. Låt svalna och pudra över florsocker. Servera gärna vispgrädde till. Vill du ha fler smarriga recept som du kan baka med saffran så hittar du massor här: Baka med saffran