En riktigt saftig och god mjuk pepparkaka som bara består av smör, socker, ägg och mandelmjöl som jag tillsatte pepparkakskrydda för en julig smak. Denna är perfekt som glutenfritt alternativ på gottebordet! Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept! Mandelkaka med pepparkakskrydda, ca 10 bitar200 g rumsvarmt smör200 g strösocker1,5 msk pepparkakskrydda4 ägg200 g mandelmjöl eller mandlar som du maler självTillbehör:florsockervispgräddeGör så här:1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form på ca 24 cm i diameter med bakplåtspapper.2. Vispa smör, socker och pepparkakskrydda poröst. Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan varje ägg.3. Vänd ner den malda mandeln och blanda samman. Bred ut smeten i formen.4. Baka mitt i ugnen i 35-40 minuter tills kakan känns fast, känn med en sticka att den kommer ut ren.5. Låt svalna. Den är god precis som den är, ännu godare med en klick lättvispad grädde till. Pudra gärna över lite florsocker vid servering. Nu ska jag vara helt ärlig, jag bakade ju inte den här kakan helt själv utan hade ju hjälp av bästa Nike 3 år som körde all vispning :) Älskar du också mjuk pepparkaka? Kolla då in den här: Saftig mjuk pepparkaka