Det är alltid kul att testa nya recept, och denna gång så blev det en gammal goding som känns som om den borde få lite uppmärksamhet: Mandelkubb! Nu till Mandelkubben, dessa är verkligen plättlätta att göra! Klart på 30 minuter.Ingredienser 15-20 stycken100 g rumsvarmt smör1,5 dl strösocker (135 g)1 ägg2 dl gräddfil (eller filmjölk)2 tsk hjorthornssalt5,5 dl vetemjöl (330 g)10 bittermandlarpärlsocker till garneringGör så här:1. Sätt ugnen på 200°C.2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägget3. Riv bittermandlarna fint. Tillsätt dem och filmjölken.4. Blanda hjorthornssaltet med mjölet och arbeta in det till en smidig deg5. Dela degen i lika stora delar och forma små bullar med händerna, eller rulla ut degen på mjölat bakbord platta till dem något och dela längden i 15-20 bitar.6. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt och strö över pärlsocker7. Grädda kubbarna mitt i ugnen i 12-15 minuter. Låt kallna på galler utan bakduk.Här kan du se en video när jag bakar mandelkubb: Jag gjorde använde mandelkvarnen till bittermandlarna. Alltid så mysigt att få använda den tycker jag :) Innan ugnen! Om du tycker att det luktar konstigt när de kommer ut ur ugnen, ingen fara! Det ska vara så! Det är hjortronsaltet som luktar lite skarpt, men kubbarna smakar supergott! Enkla ingredienser, och de är klara på sisådär en halvtimme. Perfekt om du får oväntat besök!