Underbar mazarinkaka med glasyr, den här smakar verkligen som äkta mazarin med smak av bittermandel. Gillar man inte bittermandel så går det bra att utesluta den rakt av, det smakar fortfarande mycket av mandeln. Själv älskar jag bittermandel, så gott! Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept! Mazarinkaka, 10 bitar 200 g smör 2,5 dl strösocker 3 ägg 0,5 tsk bittermandelarom 200 g riven mandelmassa 2 dl vetemjöl Glasyr: 2 dl florsocker 1 msk vatten Ev. några droppar karamellfärg Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröda en form på ca 20 cm i diameter. 2. Smält smöret, blanda ner socker och ett ägg i taget. 3. Tillsätt bittermandelarom riven mandelmassa och mjölet och rör till en jämn smet. 4. Fyll formen med smeten och grädda mitt i ugnen 25-30 minuter. Låt kakan svalna. 5. Blanda florsocker, vatten och eventuell karamellfärg och bred på kakan.